Ten Hoven Tuinen legt vijvers en zwembaden aan en integreert deze in tuin en landschap.

Bouwkundige elementen en vijvers

Vijver aanleg en bouwkundige elementen

Bouwkundige elementen

Bij bouwkundige werken streven wij naar perfectie in zowel toepassing als in gebruikte materialen. We opteren immers voor een duurzame, tijdloze uitvoering van diverse elementen als trappen, keermuren, pergola's, tuinhuisjes en schuttingen.

Aanleg folievijvers

Folievijvers worden op maat gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige PEHD folie welke een aantal voordelen heeft ten opzichte van standaard vijverfolies. Zo is PEHD Ultraviolet bestendig, zeer taai, bevat bijna geen weekmakers, is er geen onderlaag/doek nodig en is er een grote vrijheid in vormgeving mogelijk, moeilijk te beschadigen door mollen, reigers, muizen etc.

Vijveraanleg Vijver onderhoud en bouwkundige elementen

Zwemvijvers en Zwembaden

Naast de aanleg van tuinvijvers leggen we ook zwemvijvers en zwembaden aan. We streven er immer naar om het zwembad of zwemvijver zoveel mogelijk te laten integreren in de tuin of omgeving, om te voorkomen dat dit element te dominant wordt.

Aanleg natuurvijvers

folievijver natuurvijver

Bij diverse landschappelijke projecten hebben we natuurvijvers of poelen gerealiseerd. Ook op de kwekerijpercelen zijn diverse aangelegde natuurvijvers en poelen aanwezig en op afspraak te bezichtigen. Natuurvijvers zijn eenvoudig in het onderhoud en dragen optimaal bij tot een natuurbeleving. Wij beschikken zelf over het benodigde machinepark om dit te realiseren.