Ten Hoven Tuinen heeft jarenlange ervaring in het kweken en verzorgen van bomen, waardoor de stap naar boomverzorging vanzelfsprekend was.

Boomverzorging

Boomverzorging wenum wiesel

Door de tegenwoordig beperkte ondergrondse en bovengrondse ruimte en veiligheid is het voor veel bomen niet meer mogelijk om ongestoord uit te groeien. Om deze bomen toch te handhaven is boomverzorging nodig door middel van snoei. Naast snoei is bemesting een belangrijke factor.

Er zijn diverse soorten snoei mogelijk die afhankelijk zijn van leeftijd en type boom. Voor de boomverzorging bij jonge bomen is er bijvoorbeeld begeleidingsnoei nodig. De boom wordt begeleid naar een takvrije stam en evenwichtige kroonopbouw.

boomverzorging wenum wiesel zuthpen zwolle arnhem

Voor de boomverzorging bij oudere bomen is er onderhoudssnoei nodig om gevaarlijke situaties te voorkomen hierbij worden slecht geplaatste en dode takken weggenomen.

Naast het snoeien van 'gewone' bomen zijn wij ook gespecialiseerd in het snoeien van lei en vormbomen. Er moet hierbij gedacht worden aan het vormen en in vorm houden van diverse soorten dak, lei en vormbomen.

Bekijk nu onze boomverzorging tarieven